8.5.2013
Missä menee spämmäämisen raja?
Twitter nostaa Suomessa päätään*, sieltä löytyy koko ajan yhä useampi suomalainen joten seurattavien ja seuraajien määrä kasvaa koko ajan. Jokaisen fiidissä käy huomenna kovempi kuhina kuin tänään. Mitä useampaa tyyppiä seuraat sitä enemmän "liikennettä" on sun feedissä. Ja, tämä taas johtaa siihen notta se oma sanoma (esim. blogikirjoitus) ei menisi keneltäkään ohi silmien, sitä on "mainostettava" usein, jopa muutaman tunnin välein. Itsekin olen tätä harrastanut, myönnän, mut se näyttäisi olevan nouseva trendi niin pakkohan sitä on mennä virran mukana (niin varmaan). Ja tästä syystä olen alkanut myös pohtimaan asiaa.
Noh, palaan postauksen otsikkoon ja ekaan postaukseeni sen suhteen että vietän paljon ajastani netissä. Otaksun etten ole lajityypiltäni ainoa, todellakaan, joten miten te muut koette tämän saman viestin toistamisen, parhaimmillaan parin tunnin välein? Milloin se muuttuu spämmäämiseksi, ja milloin se on "ai hyvä kun twiittasit sain tästä itselle hyviä vinkkejä"?
Kannattaako mennä massan mukaan (suurin osa mahtaa käydä somessa harvakseltaan) joten tiiviin syklin noudattaminen twiittauksissa on toimivin malli, vai tykittääkö harvemmin jolloin aktiiviset seuraajat eivät koe sitä spämmäyksenä? Vai luottaako siihen että tekee niin vakuuttavaa settiä että kertajulkasu riittää ja viidakkorumpu hoitaa loput?
Sanoisin, että se riippuu mitä haluut sanoo. Skeidaa ei jaksa kukaan kun taasen hyvää settiä lukee mielellään.
*Toni Nummela on tehnyt hyvää työtä kehittäessään koodin joka laskee suomalaisten Twitter-tilien sekä suomenkielisten twiittien määrää 24/7/365. Käyppäs kurkkaamassa täällä että miltä tilasto näyttää tällä hetkellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti